ROXANNE RACHEL YANG COMEL


Candy Crush Saga -  Color Bomb

Friday, January 31, 2014

Bujang bujangan ~

Halluuuuuu selamat kemalaman ..

Tiada mau dibuat ni sekarang . Seriously.. Hari hari berlalu seperti itu sahaja .. Begitu kaa hidup bujang ? Pergi kerja .. balik kerja .. cuci kain .. makan kalau lapar .. mandii .. tidurr . bangun .. nothing to do . hmm . sudaa laaa . ditambah pula dengan 1 hal .. tiada keretaa hahaha .. tinggal lagi di rumah sewa ..

memangbujangan betul la .. sy pun tidak faham apa saya cakap ni .. luahan dari hati ka .. taipan dari jari ka? saya pun tida tauu ..

selalu terjadii ..bila kerja syif pagii .. dan besok nya pula syif petang.. lepas balik keja . memang perform ADL apa2 yang patut . haha . ADL kunun ah.   lepas tu menewaskan diri di katil sendiri dengan gerukan yang melampauu .. bila bangun malam .. tida tau apa mau buat kan .. jadi TIDUR BALIK .. sesungguhnya .. sedentary lifestyle .. no workout or everything . ehem . bilang diett. - dengar lagu  i wont give up . di mix fm.  jason mraz juga laa ..  God knows we worth it .. lalalala ~~~

ok .. lagi 1.. bila bujangan.  aiik sekejap . tiba2 chai shen daoo oo lagu di radioo ... Tahun baru Sina la katakan.   hehehe ..

ok saambung balik... bila bujangan .. money matter amat memening kan kepala ..  seterusnya memusing
, memutarkan ,menganggukkan kepala, menghentakkan kepala dan juga lain lain .. semua perbelanjaan harus diambil kiraa. . sedih .. bila sebagai gegirl ... perbelanjaan untuk pakaian harus dihadkan demi sebuah kereta.. pengumpulan terus berjalan .. dimana semua perbelanjaan disekat ..
sedih.. Mau reload pun bepikir 2 kali . hehe .

Tapi tida apa.  bersusah susah dahulu.  bersenangsenang kemudian.   senyum dulu sikit.  hehehehe ..

Baa suda la sy mengarut ni disini ... nnt lagi sya mengarut .. ni la ni kejadian kalau tiada apa2 mau di buat ..

saya rindu  dorg mamy dady abg adik  .. dorg d sandakan .. max sy rindu ko juga .. haha

p/s : bagus kamu dengar mixfm.  siok ni lagu2 dia yang lama2. tidak bikin sakit kepala.  hahaha

chinggu lala & hualuu & max: bilaa mau jumpaa ?

Wednesday, January 29, 2014

Wasting time ~

Haluuuuuu selamat kepetangan's everibadi  !

Saya membuang masa dulu sekejap  dalam beberapa minit untuk meng-update blog yang telah terbengkalai sejak awal bulan lagi .. hoho .. Macam projek terbengkalai pula ..

Hmm .. tiada juga bah kekarutan saya ni petang-petang .. Haha.. Malas oo mau balik kk nanti jam 4 ..
Menaiki kuda tungma ~ ohooo . Habis cuti .. Besok kerjaaa .. Yang lain public holiday.. public holiday di hospital saja la nanti ni ..

Ok laa .. nanti ada masa mau update-update lagi ni .. tu pun kalau ada sumber kekarutan .

Sekian ~ you gonna hear me ROAR  ~ ~ *mendengar lagu yang berkumandang di blog* sekarang lagu Demons by Imagine Dragons ! It's where my demons hide It's where my demons hide ~



Thursday, January 2, 2014

Sikit-sikit lama lama jadi bukit ? Pernah dengar ?

Halluuuuuuuuu  !  

Naaaa .. saya jumpa suda sumber untuk jadi kekarutan saya ni malam .. Kekarutan yang bagus la .. hehe .

 JENGJENGJENG ! 



Naaaa .. topik utama ! Buletin utama ! DUIT TUSIN WANG KARATAS BANYAK YUHUUU !

Untuk tidak berteka teki .. saja la mau share share kan apa CHALLENGE tahunan yang saya ternampak tadi ...

TAAAADAAAAAAAAA  ~~~~~~

52 WEEKS MONEY CHALLENGE !  

Hehe ..suspen ka ? suspen ? hiihi . jangan marah ah .. begini challenge dia ... sambil2 challenge diri sendiri .. sambil-sambil juga mengumpul .. hehe .. ni naaa . saya kasi tunjuk tu gambar plan dia .. *saya copy dari google saja ba * hehe



Amacam ? Lumayan juga kan ... Tiap-tiap minggu simpan duit .. Hujung-hujung tahun ada juga RM 1000 ++ .. Bulih suda bikin balanja makan-makan tukar tahun kan ? krismas kaa .. hehe .. Siok juga la kan .. macam tarik-tarikan untuk diri sendiri pula kan . haha

Mau cuba la ni tahun  .. Yang penting disiplin itu mesti ada .. hehe .. Simpan untuk kegunaan masa depan kan orang bilang . hehe . Daripada habis saja kena belanja belanja .. Bulih carry forward juga kan untuk tahun tahun seterusnya .. Bulih jadi millionaire oo kan .. kununnlaa .. saja ja tu kasi senang -senang hati .. hihi .. tidaa baaa .. jangan mara haaa . nanti kena jual ~  25 %  macam kassim patalon cakap . haha ..tiba-tiba keluar watak dari 3 ABDUL . 

baaaa ... jadi apa lagi ? Baru start minggu pertama ni 2014 .. Mulakan dari RM 1 . Belum terlambat lagi kan wahai tambalut tambalut sekalian ?

APA-APA PUN DARI KITA SAJA BAH TU .. Kihaaaaa  ! 

Sekian , terima kasih & selamat malam.

P/s : Salah 1 lagu background saya adalah 22 .Nyanyian daripada kaka angkat saya yang nun jauh di sana . Taylor swift .. Saya memilih lagu beliau kerana saya akan berumur 22 tahun pada 2014 . yeehaaaa ..

ARISTOTLE bilang Good habits formed at youth make all the difference.

Sambil-sambil saya google tadi pasal 22 tahun .. saya nampak ni 1 blogger cakap pasal 

22 Things I Feel About Turning 22 

siok juga ni saya baca .. saya share di bawah .. Sory ahh pemilik blog ..Saya mohon share ...

http://singled-in.blogspot.com/2011/03/22-things-i-feel-about-turning-22.html

Ok byeeee ~









Tahun Baru ? New year Resolution ?

Haluuuu  ! New Year New Year sekalian !

Ok selamat datang kepada TYB 2014 ~ hehehe .. Farewell kepada 2013 ..Thanks for the memories .

 Baaa jadi apa macam sambutan ?? Mesti meriah kan ? hihi ..

Saya punya sambutan .. ehemm ... saya tidur ja tu dari 31 dec 2013 jam 10 ++ pm begitu . terus tahun depan baru saya bangun .. jam 550 am 1 jan 2014.. sebab saya syif pagi bogia . haha

APA -APA PUN  .. DARI KITA SAJA BAH  ITU .. saya pun tida tau mau mengarut apa disini . haha
nanti la cari sumber dulu untuk dikarut karutkan hehe !!

Sekian .. Terima Kasih !